ساماندهی و شناسایی حاملان چرخ دستی در محدوده بازار تهران

به گزارش یزد بلاگ، هاشمی از امضای تفاهم نامه ای ساماندهی حاملان چرخ دستی فعال در محدوده بازار تهران خبر داد؛ و گفت: اصلی ترین معضل امروزه که در بازار لمس می شود، تردد موتورسواران است.

ساماندهی و شناسایی حاملان چرخ دستی در محدوده بازار تهران

به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، سید مناف هاشمی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری ساماندهی حاملان چرخ دستی با بیان اینکه منطقه 12 به نوعی تاریخ و قلب تهران است، اضافه کرد: حفظ این نقش و تاریخ با کارکرد های امروزی، بسیار مهم است. 45 درصد بازار ایران در شهر تهران متمرکز است که نیمی از 45 درصد در منطقه 12 وجود دارد؛ بنابراین مسائل این منطقه بیش از سایر حوزه ها و مناطق است.

معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران ایجاد هماهنگی بین ماهیت و ساختار اصلی بازار بزرگ تهران با نحوه عملکرد و فعالیت های تجاری کنونی در آن را از ضروری ترین اقدامات جهت بازگرداندن نظم و انضباط در عبور و مرور و حمل و نقل کالا در داخل بازار دانست و گفت: درحال حاضر راسته های بازار با تراکم بالای فعالیت های تجاری بدون ضابطه روبرو بوده و حضور و تردد قابل توجه حاملین کالا در قالب انواع چرخ دستی ها در کنار حجم انبوه عابرین پیاده، عملاً سطح سرویس تردد در بازار را در بدترین خود شرایط قرار داده است.

معاون شهردار تهران با تاکید بر ضرورت ساماندهی چرخ دستی ها و حاملان بار و کالا در محدوده مرکزی شهر، یادآور شد: تجربه ساماندهی چرخ های دستی در گذشته وجود داشته، اما پیروز نبوده است، از این رو طرح ساماندهی گاری و چرخ دستی های محدوده بازار به منظور ایجاد مدیریت سامانه حمل بار جهت بالا بردن امنیت و سرعت از مبدا به مقصد، شناسایی و ساماندهی باربران و حمایت حقوقی، اجتماعی و رفاهی انان، طراحی انواع مختلف چرخ های دستی متناسب با حجم بار و بدون ایجاد مزاحمت برای شهروندان و همچنین پیشگیری از سرقت های احتاقتصادی و جابه جایی کالا های غیر مجاز و قاچاق، ایجاد انضباط ترافیکی در بازار، کنترل هزینه حمل بار برای کسبه و شهروندان و رعایت امنیت سرعت و کیفیت در حمل بار اجرایی می شود.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از مسائل اصلی در مناطق مرکزی شهر تهران نبود پارکینگ های محلی است که باید از منابع کسری پارکینگ ساخته شود. ادامه داد: اصلی ترین معضل امروزه که در بازار لمس می شود، موتورسواران است.

هاشمی مهم ترین مشکل بازار تهران را تردد موتورسواران دانست و گفت: استفاده موتورسواران از پیاده روها، امنیت عابران پیاده را به خطر می اندازد؛ که این موضوع در منطقه 12 تهران بیشتر مشاهده می شود.

معاون شهردار تهران در خاتمه ابراز امیدواری کرد: با امضای این تفاهم نامه ساماندهی حاملان چرخ دستی انجام شود و دولت برای آن ها تسهیلات و وام های درنظر بگیرد. با انجام این تفاهم نامه شناسایی و ثبت اطلاعات حاملان چرخ دستی انجام خواهد و شد و دولت به منظور ارائه تسهیلات به آن ها می تواند از بانک اطلاعاتی شهرداری تهران استفاده کند. باید حواسمان باشد که زندگی این اقشار سخت تر نشود.

نقش اساسی اصناف بازار در ساماندهی حاملان چرخ دستی

مهدی اسماعیل بیگی، معاون بار و کالا سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره ضرورت این تفاهم نامه، گفت: بازار تهران به عنوان قطب اقتصادی کشور و تهران شناخته می شود. روزانه 4 هزار و 500 تن بار به صورت خرده بار در بازار تهران حمل می شود. به علت محدودیت هایی که در معابر بازار تهران اعمال می شود، امکان تردد خودرو های باربری وجود ندارد بنابراین چرخ دستی ها نقش اساسی حمل بار را ایفا می کنند.

وی با بیان اینکه طی سال های متمادی نگاه درست و جامعی به چرخ دستی ها نشده است، اضافه کرد: علت آن ندادن هویت شغلی مستقل به حاملان چرخ دستی ها است. برای نخستین بار در تاریخ این صنف، ارائه پروانه بهره برداری و هویت بخشی به فعالیت چرخ دستی ها انجام می شود.

اسماعیل بیگی ضمن اشاره به نقش اساسی مجموعه اصناف بازار به عنوان صاحبان بازار در طرح ساماندهی چرخ دستی ها، گفت: در گذشته طرح های مقطعی بدون جامعه اصناف بازار به صورت پلیسی اجرا شده بود که به شکست انجامید.

به گفته او؛ بستر نرم افزاری از سمت معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران برای ثبت بانک اطلاعاتی حاملان چرخ دستی و صدور پروانه آماده شده که تحت نظارت عالی وزارت کشور اجرا شده است.

معاون بار و کالا سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره مسائل چرخ دستی ها توضیح داد: مسائل بسیاری در حوزه حاملان چرخ دستی اعم از قیمت گذاری نامناسب، عدم اعتماد، مسائل معیشتی حاملان چرخ دستی، آسیب های فیزیکی به عابران و … وجود دارد. یکی دیگر از مسائل مهم و جدی اختلال در تردد ها در محدوده بازار تهران به علت تردد نادرست چرخ دستی ها است. امضای این تفاهم نامه مقدمه ای برای همکاری های گسترده تر در منطقه 12 و حل مسائل بازار تهران خواهد بود.

هر اقدامی با مشارکت ذی نفعان خواهد بود

علی سعادتی، شهردار منطقه 12 شهر تهران، در ادامه مراسم بیان نمود: موضوعات منطقه 12، پیچیده و منحصر به فرد است. علت حضور و فعالیت گسترده حاملان چرخ دستی برای امرار معیشت است. موضوع چرخ دستی ها، پدیده جدیدی نیست و از سالیان گذشته همراه با مسائل کم و زیاد وجود داشته است.

او در ادامه اضافه کرد: غفلت عمومی در مدیریت شهری گذشته برای سیاست گذاری ها در این باره وجود داشته که آن غفلت عدم استفاده از مشارکت مخاطبان، شهروندان و بازاریان است، اما امروز فصل جدیدی از این نوع اقدام با مشارکت ذی نفعان رقم می خورد. بسیاری از پروژه ها علی رغم صرف انرژی و هزینه های سنگین بدون مشارکت مردم و ذی نفعان نتیجه مثبتی نداشته است.

شهردار منطقه 12 شهر تهران هدف طرح را ساماندهی، شناسایی و کنترل بهتر و بیشتر به منظور ارائه خدمات باکیفیت تر به شهروندان ذکر کرد و یادآور شد: با اجرای این اقدام امنیت محیطی و بزه های محیطی ناشی از این فعالیت کاهش پیدا خواهد کرد. امید است که این تفاهم نامه زمینه ای برای حل دیگر معضلات ده ها ساله با یک رویکرد مشارکتی و همراه با استفاده از ظرفیت های اصناف و بازاریان باشد.

مجله زیتوا: مجله زیتوا | مجله خبری ایران و جهان پیرامون

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 6 مهر 1400 بروزرسانی: 6 مهر 1400 گردآورنده: yazdblog.ir شناسه مطلب: 2144

به "ساماندهی و شناسایی حاملان چرخ دستی در محدوده بازار تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساماندهی و شناسایی حاملان چرخ دستی در محدوده بازار تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید